Ontdek de doelgroep NAH
Mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) krijgen te maken met ingrijpende veranderingen in hun leven. Denk aan beperkingen in denken, bewegen of gedrag. In de regio West-Brabant helpen we hen om zo zelfstandig mogelijk te leven, met passende ondersteuning en begeleiding. Wil jij vrijwilligerswerk doen voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH)? Dan kun je echt iets betekenen. Je helpt hen hun leven opnieuw vorm te geven, bijvoorbeeld met een luisterend oor of een praktische activiteit.
Henry straalt wanneer hij over zijn werk vertelt. In dit filmpje laat hij zien hoeveel voldoening hij haalt uit het begeleiden van mensen met NAH.

NAH, Niet-Aangeboren Hersenletsel
NAH ontstaat na bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of hersenbloeding. Er is vaak een duidelijk ‘voor’ en ‘na’ het letsel. Dat zorgt voor veel verandering, ook voor de omgeving. Begeleiding is dan belangrijk bij het omgaan met emoties, nieuwe grenzen en het hervinden van balans.

Begeleidingsstijl
We ondersteunen cliënten thuis, op woonlocaties of bij dagbesteding. Soms is er tijdelijk intensieve begeleiding nodig in een woonsetting, gericht op het vergroten van zelfstandigheid. Samen kijken we wat er wél mogelijk is. Vrijwilligerswerk bij mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) is waardevol. Als vrijwilliger kan je bijvoorbeeld bijdragen door mee te gaan wandelen, te helpen bij creatieve activiteiten of gewoon samen een kop koffie te drinken. Jouw aanwezigheid maakt écht verschil in het dagelijks leven van onze cliënten.
Amarant is altijd op zoek naar vrijwilligers. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.